ANA SAYFAM HAKKIMDA REFERANSLARIM M9 BODUR ELMA ZİYARET DEFTERİ OKU İLETİŞİM
  Anasayfa   Kayıt Ol      Üye Listesi    Takvim    Arama    Yardım        Skins    Giriş 

Su Arama - Su Bulma
      Kilitli ForumAğaç Bakımı
            Kilitli ForumAğaç Bakımı

Mesaj icon Konu: Ağaç Sulama
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Aslan
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 111
Üye Durumu:

Teşekkür Bilgileri 
Hak Puan : 0
Kidem : 5
OrtalamaHak : % 0
Irtibar :0

Alıntı Aslan Cevaplabullet Konu: Ağaç Sulama
    Gönderim Zamanı: 21-Aralık-2009 Saat 11:57
 Sayin Çok değerli Faruk Bey .
2008 in ilkbahar da  bolca çesitli meyve ağaçlari diktirdim,(Ortalama 150 kadar) ve aynı sene ortalama 3 ay sonra Elmalar olmaya başladı , yerin 1 metre altı hep su ,2 tane sondaj Açtırdim biri 25 Metre ve diğeri ise 15 Metre ve istemediğimiz kadar su var   benim sorum : Bu Ağaçları ne zamana kadar sulamak gerekiyor, vede bahçeyi Sürdürmek şartmı yabani otlar bitmesin diye , yani bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum, çünki kime sordumsa ber biri başka türlü anlatıyor, gerçek hangisi bilmiyorum.
Şimdiden saygı ve selamlarımı sunar ayrıca sizin ve Tüm bu siteyi ziyaret eden arkadaşların Yeni yılını kutlar huzurlu ve sağlıklı yıllar dilerim.

Ben kendim Viyanada Çalışıyorum,
Bahçe ise Kirşehirin Kaman ilçesinin Baköy Kasabasında.
IP
suarar
Yönetici
Yönetici
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 1
Üye Durumu:

Teşekkür Bilgileri 
Hak Puan : 39
Kidem : 10
OrtalamaHak : % 100
Irtibar :6

Alıntı suarar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralık-2009 Saat 16:40
 Selam:
   Ben ağaç ve sebze sulamada bitki su istemedikten sonra sulamak fayda yerine zarar getirir. Öncelik ile ağaçların su istemesi gerekir. Onun için ağaç yaprakları sarılıktan kararmaya dönmesi su istediğini belli etmesi şeklinde algılanır. yabancı ot ile mücadelede kesinlik ile yabancı ot ilacı kullanma taraftarı değilim. Yabancı ot ilacları buharlaşarak ağaç yaprakları tarafından alınarak ağaçlara zarar verebelir. Şimdi çok ufak çapa motorları çıktı. Bu çapa motorları ile ilkbahar nisan 15 te mayıs 15 haziran 15 ve son olarakta kasım 15 de çapa yaptırılması taraftarıyım kasım 15 yapılan çapa ise tarla fareleri ve yabani hayvanların kışı buralarda geçirmemesi için yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde burada yaşayan yabani hayvanlar ağaç gövde kabuklarını kemirirler ve ağaçlar o yıl kururlar. Gübreleme ise kesinlik ile toprak tahlil ettirilmeli ve çıkan sonuca göre gübre kulanılmalı.  

Düzenleyen suarar - 21-Aralık-2009 Saat 16:42
IP
Aslan
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:

Teşekkür Bilgileri 

Alıntı Aslan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Aralık-2009 Saat 11:26

yani bu ağac sulama zamanını size sormakta maksadım ise burdan orda adam tutup sulattiırıyorum , ordakine kalırsa her 10 Güne bir devamli sulanmasi gerekiyor, kendim orda olsam yapraklari takip ederim sizin yazmış olduğunuz gibi. ama maalesef ben Viyanada bahçe Türkiyede.    yani 2 sene içinde ağaç 1 metre yere kök salarmı?  yani ihtiyacı olduğu suyu kendi almazmı? , o maksatla da sormuştum.
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı Çok Çok teşekkür ediyor , Hayırlı Günler diliyorum ,

Saygi ve Sevgilerle
Aslan Çöklü
IP
suarar
Yönetici
Yönetici
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:

Teşekkür Bilgileri 

Alıntı suarar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Aralık-2009 Saat 13:10
 Selam. Bazı ağaçlar vardır kökleri bir kaç metre tabana inebilir. Şimdi ben size şöyle anlatayım. Elma dan Bahsedelim. Bir çöğür anaca aşılı elma ağacını böyle bir yere dikerseniz 3 Yıl sonra bir metre tabandan su alacak duruma gelir. Ama birkaç sene sonra ağaçların durakladıklarını sararıp kuruduklarını görebilirsiniz. Çünkü ağaçlar çok da fazla suyu sevmezler hele kökleri devamlı suyun içinde kalsın istemezler. Eğer ki siz Tam Bodur ve yarı Bodur (m9 veya MM106 ) Anaçlı bir anaca aşılı elma dikerseniz. Bunların Kökleri tabana inmezler bunların kökleri yüzeyseldir. Bunlar hayatları boyunca Sulamaya ihtiyaç duyarlar. Ben meyvaları anaçlarına göre yani tabanda ki aşı yaptığımız anaç a göre değerlendirmek zorundayım. Atıyorum. İdris ağacına siz kiraz aşılarsanız. Bir kaç yıl içinde bir metre yerden su alacak duruma erişir. Ama ağaçlar çok da su istemediklerinden bir kaç sene sonra sararıp kuruyabilirler. Eğer ki siz fişne yi anaç olarak kullanmıssanız yani kirazı Fişneye aşılamızsanız Fişnenin kökü tabana inmediği için devamlı sulamaya ihtiyaç duyacak ama çok verimli ağaçlara sahip olacaksınız. Taban suyu olan yerlerde rutubet ve ağaca yetecek miktarda toprak içinde su olursa fazla su vermemenizi öneririm. Başarılar.  

Düzenleyen suarar - 22-Aralık-2009 Saat 13:16
IP
Aslan
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:

Teşekkür Bilgileri 

Alıntı Aslan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Aralık-2009 Saat 13:55
 Selamlar Faruk bey
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok çok Teşekkürlerimi sunar ,Başarılarınızın devamını dilerim,

Saygı ve Sevgilerle
Aslan Çöklü
IP
Aslan
Üye
Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:

Teşekkür Bilgileri 

Alıntı Aslan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2010 Saat 23:04
 Selamlar Faruk bey
Malüm önü gelen yaz, Meyve agaclarin sulama zamani Geliyor,  Size Sulaim ise, : karisik meyve agaclari , ilk sulama zamanini soracaktim, hangi ayda ve ayin kacinda ortalama sulamak gerekiyor ? 
ilk sulamadan sonra ara verilirmi yoksa devamli ortalama 10 güne bir sulama isi devam edecekmi ?  vede ne zamana kadar sulama isi yapilmali?
Simdiden cok tesekkürlerimi sunar, iyi ve Sihhatli günlerin sizin olmasini dilerim.
Saygi ve Sevgilerle: Aslan Cöklü   Viyana
IP
suarar
Yönetici
Yönetici
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:

Teşekkür Bilgileri 

Alıntı suarar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2010 Saat 16:24
          Selam Aslan bir ağaca ne zaman su verilir ne zaman verilmez. Bunu şöyle anlatayım. Siz bir insan olarak eğer ki havalar çok sıcak ise suya ihtiyacınız çok olacaktır. Eğer ki havalar çok soğuk ise suya ihtiyacınız olmacaktır. Ağaçlar ve bitkiler de böyledir. Ağaçların yaprakları sapsarı ise sizin su vermeniz doğru olmaz. Ağaçlar ve bitkilerin suyu isteyip istemediği ni ağaç ve bitkilerin yaprakları açık ve net bir şekilde belli eder. Onun için bir takvime bağlamak kesinlikle doğru olmaz. Atıyorum ben Konya dayım Konya da havalar çok yağışlı. O zaman Konya Bölgesindeki ağaçlar su istemezler. İlk bahar ayları çok yağışlı geçerse su istemez. Yağış olmassa ağaçlar su isteyebilirler. Bazı ağaçların kökleri yüzeyseldir. Çok su ister. Bazı ağaçların kökleri çok derine iner. Bunlarda su istemezler. Atıyorum siz ağaçlara çok gübre vermişsseniz. Ağaçlarınız su ister. Gübre vermemişsseniz su istemezler. Burdan sizin sorduğunuz soruya yanıt vermek çok zor saygılar.
IP
mvlntrn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 319
Üye Durumu:

Teşekkür Bilgileri 

Alıntı mvlntrn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2010 Saat 12:03
 Hocam bunu şu şekilde anlatabiliriz:
       Havalar çok sıcak olduğunda bitkinin yapraklarında çok buharlaşma olacağı için sulama zamanlarını biraz sıklaştırmanız gerekecektir. Ancak  havalar yağışlı olduğunda veya sıcaklığın düştüğü havalarda buharlaşma az olacağından sulama araları daha sık yapılmalıdır.
IP
alkur06
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge
Üye Bilgileri  
Kullanıcı No.: 482
Üye Durumu:

Teşekkür Bilgileri 

Alıntı alkur06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ağustos-2010 Saat 16:08
 Selam arkadaşlar
Ben sulamanın çözümünü buldum gibi otomatik sulama sistemi üzerinde çalışıyoruz % 80 sonuçlandırdık toprağa sensörleri yerleştiriyoruz toprağın kurululuna göre (bitkinin su ihtiyacına göre) ayarlanılan seviyede sulama sistemini açıyor yeterli sulamaya ulaştığı zaman sensörler aracılığı ile sulama sistemini kapatıyor. Toprağın sulanma zamanını sensörler belirliyor.
IP
suarar
Yönetici
Yönetici
Simge
Üye Bilgileri  
Üye Durumu:

Teşekkür Bilgileri 

Alıntı suarar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ağustos-2010 Saat 00:25
 Arkadaşlar yukarıda alkur06 üyemizin metodu bahçelerde kullanılan bir sistem. Ama illada insanların takip etmesi gerekir. Kesinlikle ben elektrot yerleşitrdim. Bahçeme sistem su verecek dersek olacağını sanmıyorum. Yinede insan gücü şart. Denetlemek, Kontrol etmek gerektiğini belirtmek isterim.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 wwf-vb
Copyright ©2006-2007 wwf-vb